Apropierea sezonului rece îî sperie pe românii cu venituri mici. Unii cutreieră pădurile după vreascuri, altii strâng cureaua cât pot. ”Pe o parte ne dau, pe o parte scumpesc mai mult, dacă nu iau medicamente, nu pot trăi”

19 Septembrie 2022, 19:35 (actualizat 19 Septembrie 2022, 21:05) Știrile TVR |

Guvernul pregăteşte acordarea unei subvenții de 150 de lei pentru metrul cub de lemne de foc. Ministrul Mediului spune că limita maximă pentru o gospodărie care se încălzește cu lemne va fi de cinci metri cubi.

La 82 de ani, o femeie, din comuna Breasta, județul Dolj, trebuie să supraviețuiască cu o pensie de 1200 de lei. Banii nu îi ajung ca să își acopere toate cheltuielile. Pentru că nu își permite să cumpere lemne, se duce aproape zilnic în pădure ca să adune vreascuri.

Am făcut o grămăjoară, lemnele sunt 15-20 de milioane şi eu de unde? Cât să strâng, aşa am făcut toată vara şi bag și eu în sobiță…

Nu este singura care priveşte cu teamă apropierea sezonului rece. Oamenii de la sate se plâng că nu mai pot să îşi asigure traiul de zi cu zi, chiar dacă sunt ponderaţi şi încearcă să reducă, pe cât pot, cheltuielile.

Pensionar: Pensiile cum să fie suficiente? Pe o parte ne dau, pe o parte scumpesc mai mult, dacă nu iau medicamente, nu pot trăi.

Şi locuitorii de la oraş se aşteaptă să fie o iarnă grea din punct de vedere financiar. Cei care au copii spun că preferă să facă economii, dar să le ofere celor mici confortul de care au nevoie.

Unii economiştii spun că urmează o perioadă în care populaţia trebuie să dea dovadă de cumpătare şi să elimine orice cheltuială care nu este necesară.

Aproape jumătate dintre români se încălzesc cu lemne. Iar mulţi dintre cei care au centrale cu gaz sau electrice spun că vor să revină la sobele cu lemne.

Source

Distribuie știrea