Arhiepiscopul Constanţei, Teodosie, reclamat la Consiliul pentru Combaterea Discriminării după declarații controversate despre femei

„Aceasta e condiția femeii. Nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Ea a început păcatul şi iată, se află cu această neputinţă. De aia naște în dureri.”   Înalt Prea Sfințitul Teodosie a făcut aceste afirmații la un post de radio local. A încercat să explice de ce femeile nu pot fi preoți în ortodoxie.

Asociația Vedem Just consideră însă că afirmațiile Arhiepiscopului de la Constanța sunt discriminatorii, aduc atingere demnității umane a femeilor și încurajează violența domestică. Așa că asociația a sesizat Consiliul pentru combaterea discriminării.

Afirmațiile lui Teodosie au fost taxate indirect şi în Biserică. Arhiepiscopul Calinic al Argeșului consideră că femeia este un înger. Şi le-a dedicat predica de vineri, când a fost Izvorul Tămăduirii.

După sesizarea Consiliului, pe internet a fost postat un fragment dintr-o predică în care Înalt Prea Sfințitul Teodosie laudă femeile.

La începutul anului, Consiliul pentru Combaterea discriminării l-a amendat cu 5000 de lei pe deputatul USR Iulian Bulai care a spus despre Maica Domnului că a fost „mamă surogat”.

Source

Distribuie știrea