Arhiepiscopul de Canterbury i-a vizitat pe refugiații ucraineni din România

Generozitatea României față de refugiații ucraineni e remarcabilă și exemplară, susține arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby.

13 Martie 2023, 15:02 (actualizat 13 Martie 2023, 15:20) Știrile TVR |

Aflat într-o vizită oficială la București, liderul spiritual al Bisercii Anglicane a mers la centrul de refugiați de la Romexpo, unde a pledat pentru pace, dar și pentru dreptate pentru victimele crimelor de război.

Justin Welby, arhiepiscopul de Canterbury: Ce mă impresionează aici, și am fost în tabere de refugiați peste tot în lume, în multe locuri, aici mi se pare că refugiații sunt tratați ca niște ființe umane. Aici nu e doar o întreprindere funcțională, ci una care transmite mesajul că fiecare refugiat e o ființă umană prețuită.

În Europa de Vest credeam că au apus zilele când unii oameni încercau să-și schimbe granițele cu forța și trebuie să găsim o modalitate să restabilim codul internațional care interzice folosirea forței în mod agresiv, agresiunea nu trebuie să reușească, a declarat Justin Welby, arhiepiscopul de Canterbury.

Arhiepiscopul de Canterbury, dr. Justin Welby, a fost primit în vizită la Palatul Elisabeta, astăzi, de către Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi Alteţa Sa Regală Principele Consort.

Source

Distribuie știrea