Armata israeliană a anunțat că își extinde operațiunile spre Rafah. Ministrul israelian al Apărării a declarat că scopul final este eliminarea teroriștilor și eliberarea ostaticilor

Armata israeliană anunţă că după oraşul Khan Yunis din sudul Fâşiei Gaza, îşi va extinde operaţiunile şi în Rafah. Ministrul israelian al Apărării a declarat că Hamas nu răspunde decât la o asemenea presiune. Scopul final, a spus Yoav Gallant, este eliminarea teroriştilor și eliberarea ostaticilor. Numai că rudele celor ţinuţi în captivitate de Hamas se tem că ostaticii nu vor rezista atâta timp.

În fiecare zi, armata israeliană mai găsește câte o ascunzătoare a teroriștilor. Aproape în fiecare tunel există linii de producție a obuzelor. Sunt descoperite vehicule transformate de Hamas pentru a le folosi la atacuri în Israel. Imaginile din materialul video sunt din timpul unei operațiuni în care soldații israelieni au găsit în mai multe seifuri sume mari de bani, dar ce e cel mai important, documente care detaliază metodele organizației teroriste de transfer de fonduri.

Scandalul agenției ONU pentru refugiați palestinieni este departe de a se fi terminat. Mai mulți israelieni au protestat la unul dintre punctele de trecere în Gaza față de așa zisele ajutoare umanitare. 

Ajutoarele umanitare înseamnă moarte. De ce? De fiecare dată când trece un camion plin cu aşa zise ajutoare umanitare în Gaza lupta soldaţilor noştri devine şi mai grea”.

De altfel, în Iordania a avut loc un protest masiv față de suspendarea finanțării agenției ONU pentru refugiații palestinieni.

Benjamin Netanyahu, premierul israelian: Cred că a venit timpul ca ONU și comunitatea internațională să înțeleagă că misiunea UNRWA s-a încheiat.

Directorul agenției a anunțat deja într-un comunicat că agenția pentru refugiații palestinieni și-ar putea închide activitatea până la sfârșitul acestei luni, după ce 13 țări – inclusiv donatori importanți – au anunțat că-și suspendă finanțarea.

Distribuie știrea