Armata israeliană a anunţat o operaţiune la spitalul al-Chifa din Gaza

Armata israeliană a anunţat ca efectuează o operaţiune la spitalul al-Shifa din oraşul Gaza, potrivit unui comunicat publicat luni dimineaţa, relatează AFP.

Soldaţii „desfăşoară în prezent o operaţiune ţintită în zona spitalului al-Shifa„, se precizează în comunicat. „Operaţiunea se bazează pe informaţii care indică utilizarea spitalului de către terorişti Hamas de rang înalt„. La faţa locului, martori oculari au confirmat AFP „operaţiuni aeriene” în cartierul al-Rimal unde se află spitalul şi prezenţa unor „tancuri” în jurul clădirii.

Trupele israeliene au primit „instrucţiuni privind importanţa acţionării cu prudenţă, precum şi măsuri care trebuie luate pentru a evita rănirea pacienţilor, civililor şi a personalului medical„, se mai precizează în comunicatul armatei.

Locuitori ai acestui cartier central din Gaza au afirmat că „peste 45 de tancuri şi vehicule blindate de transport de trupe israeliene” au intrat în zonă. Unii locuitori au semnalat „lupte” în jurul spitalului.

Serviciul de presă al guvernului Hamas a anunţat că spitalul al-Chifa a fost „bombardat”, precizând că „zeci de mii de persoane strămutate” se află în clădire. Preluare: Agerpres

Distribuie știrea