• Thu. Aug 5th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Armata israeliană anunţă că a efectuat 50 de bombardamente în 40 de minute

May 14, 2021

Israelul ripostează în Fâșia Gaza

Atacul a început la primele ore ale zilei asupra unor obiective din enclava Gaza şi a fost realizat din exterior, fără ca trupele să intre pe teritoriul Gazei, a precizat armata, după informaţiile iniţiale care indicau o ofensivă terestră.

Bombardamentele au vizat în special reţeaua de tuneluri de sub Gaza ale militanţilor palestinieni, cunoscute şi ca “metroul” din Gaza.

La rândul său, Ministerul palestinian al Sănătăţii a afirmat că de luni şi până vineri, înainte de actuala ofensivă, au fost ucise cel puţin 103 persoane, între care 27 de copii.

Potrivit armatei israeliene, peste 30 dintre cei ucişi de luni până joi inclusiv erau membri ai miliţiilor palestiniene.

Miliţiile au lansat de la debutul confruntărilor peste 1800 de proiectile în direcţia Israelului, majoritatea fiind interceptate de sistemul israelian antirachetă Domul de fier.

De partea israeliană a fost raportată moartea a şapte persoane, între care un adolescent, un copil de şase ani şi o femeie în vârstă care a căzut în timp ce alerga să se adăpostească de rachete într-un refugiu.

Armata israeliană a mai asigurat vineri că va continua să atace obiective din Gaza şi că “intenţionează” să desfăşoare o ofensivă terestră, fiind “pregătită să facă acest lucru”.

“Nu este ultimul nostru cuvânt şi această operaţiune va continua atâta timp cât va fi necesar”, a subliniat premierul israelian Benjamin Netanyahu într-un mesaj difuzat vineri dimineaţa pe reţelele sociale.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *