Primul caz de poliomielita a fost înregistrat în Fâşia Gaza, după o pauză de 25 de ani, anunţă agenţiile umanitare. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a spus că Israelul şi Hamas au convenit să înceteze luptele din Fâşia Gaza, în septembrie, pentru cel puţin trei zile, pentru ca medicii să înceapă vaccinarea copiilor. Până atunci, armata israeliană îşi continuă ofensiva împotriva teroriştilor Hamas în Fâşia Gaza, dar şi în Cisiordania.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că a livrat deja în Fâşia Gaza un milion de doze de vaccin pentru campania care va începe pe 1 septembrie.
Primul caz de poliomielită din ultimii 25 de ani, din Fâşia Gaza, a fost semnalat la un copil de aproape un an, care s-a infectat şi este parţial paralizat.
Rik Peeperkorn, reprezentant OMS: În privinţa poliomielitei, două runde de vaccinare urmează să înceapă pe 1 septembrie, în Fâşia Gaza. În timpul fiecărei runde a campaniei, Ministerul Palestinian al Sănătăţii, în colaborare cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, UNICEF, UNWRA şi alţi parteneri, va oferi două doze de vaccin polio oral de tip 2, nOPV2 aşa cum îl denumim noi, pentru peste 640.000 de copii cu vârste sub 10 ani.
Între timp, armata israeliană a dat publicităţii imagini ale incursiunii în Fâşia Gaza, mai exact în localităţile Khan Younis şi Deir al Balah.
După ce s-a încheiat raidul antiterorist al armatei israeliene, locuitorii din Khan Younis au revenit la ce a mai rămas din casele lor.
“La început ne-au spus că sunt zone sigure. Erau zone sigure şi ne-au spus că suntem în zone sigure. Când au intrat în zonă, ne-au spus să evacuăm regiunea pentru că e zonă de război”
De asemenea, forţele armate israeliene au continuat incursiunea în Cisiordania, unde au ucis un lider Hamas care se ascundea în teritoriul controlat de către Autoritatea Naţională Palestiniană.