Armata secretă de hackeri a Chinei. Beijingul ar angaja companii private pentru acțiuni de urmărire

Se înmulţumesc vocile celor care arată cu degetul spre China, care şi-ar fi pregătit şi antrenat armate de hackeri pentru a porni adevărate războaie de cucerire pe internet. China, spun mai multe surse, ar fi încercat să obțină acces la instituții și oameni cheie din toată lumea.

Potrivit ziariștilor de la New York Times, printr-o firmă privată, ale carei documente au ajuns în presă, un guvern local din sud-vestul Chinei a plătit mai puțin de 15.000 de dolari pentru accesul la site-ul privat al poliției rutiere din Vietnam.

Software-ul care a ajutat la desfășurarea campaniilor de dezinformare și la piratarea conturilor pe X a costat 100.000 USD. Pentru 278.000 de dolari, clienții chinezi ar putea obține o grămadă de informații personale în spatele conturilor de rețele sociale de pe platforme precum Telegram și Facebook. Și acest este doar un exemplu.

Potrivit unor documente scurse în presă, China a apelat din ce în ce mai mult la companiile private în campanii de obținere frauduloasă de date despre guvernele străine și însă și pentru a controla populația internă. Documentele dezvăluie un efort de opt ani de a viza bazele de date și de a accesa comunicațiile din Coreea de Sud, Taiwan, Hong Kong, Malaezia, India și în alte părți din Asia.

Campanie de monitorizare a activităților minorităților etnice și a companiilor de jocuri de noroc online

Fișierele au arătat, de asemenea, o campanie de monitorizare atentă a activităților minorităților etnice din China și a companiilor de jocuri de noroc online. Totul a ajuns la lumină după ce s-au scurs în presă documentele unei firme I-Soon, un așa numit contractor de securitate al guvernului de la Beijing.

Toate aceste mișcări nu sunt evident străine de conducerea Chinei. Chiar Xi Jinping pleda ca Ministerul Securității Statului să se angajeze în mai multe activități de hacking. Ele s-ar face sub controlul acestui minister inițiate și controlate de birourile de securitate de stat la nivel provincial. Totul pentru a ascunde bine urmele.

Este în desfășurare în lupta pentru supremația globală și un război informațional. În lumea digitală de astăzi, cine deține controlul în tehnologiei, deține cu adevărat puterea. Și China, și Statele Unite, Rusia, și chiar Uniunea Europeană joacă pe acest teren.

Departamentul de Stat american avertiza la finalul anului trecut că există în desfășurare la nivel global o campanie de dezinformare chineză care ar urmări subminarea păcii și ordinii. Cum? Prin cumpărarea de conținut, crearea de persoane false pentru a-și răspândi mesajul și utilizarea represiunii pentru a anula conturile nefavorabile. Și este doar începutul acestui complicat an electoral.

Așadar, rețineți, citiți din mai multe surse, căutați informații suplimentare, verificați!

Distribuie știrea