Armata ucraineană a doborât patru rachete îndreptate spre Nikolaiev, în sudul Ucrainei

Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât patru rachete rusești care vizau oraşul Nikolaiev, în sudul Ucrainei, a anunțat duminică Comandamentului Operațional Sud, citat de CNN.

05 Iunie 2022, 16:26 (actualizat 05 Iunie 2022, 16:29) Știrile TVR |

Regiunile Nikolies şi Herson

„În timpul unui atac nocturn dinspre mare, două rachete ruseşti au fost doborâte de forțele diviziilor noastre, în apropierea regiunii Nikolaiev”, se arată în comunicat.

În zorii zilei, regiunea Nikolaiev a fost „din nou supusă unei lovituri masive cu rachete”. Două rachete au fost doborâte de apărarea aeriană, se arată în comunicat.

„Din direcția Mării Negre și de pe teritoriul Rusiei, coasta Mării Negre din regiunea Nikolaiev, porturile și hambarele au fost atacate de rachete de croazieră aeriene.”

„Asemenea acțiuni îndrăznețe dezvăluie din nou intențiile reale ale țării teroriste. Pseudogrija pentru coridoarele umanitare și deblocarea porturilor sunt scuze pentru a avea acces la infrastructura maritimă a Ucrainei”, se arată în comunicat.

Rusia a încercat, de asemenea, să recâștige pozițiile pierdute în două zone din Nikolaiev, dar „a suferit pierderi grele și s-a retras”, se arată într-un comunicat al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei emis duminică.

În apropiere de Herson, armata spune că nu există conexiune mobilă sau internet de șase zile, iar trupele ruse care controlează orașul au deschis o filială numită „Rusia Unită”, unde „colectează date de la locuitorii orașului”.

Lupte grele au loc și în districtul Berislav, iar multe case, drumuri și poduri au fost distruse, a transmis armata.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.