Atacurile asupra regiunii ucrainene Herson continuă. Sute de oameni fug zilnic din oraş

Herson, după un atac rusesc cu rachete / Facebook, Volodimir Zelenski

„Ocupanții ruși au bombardat teritoriul regiunii Herson de 50 de ori. Așezările pașnice din regiune au avut de suferit de pe urma atacurilor de artilerie, MLRS, mortiere și tancuri”, a declarat Yaroslav Yanushevych, șeful administrației militare regionale din Herson, într-o postare pe Telegram.

În ajunul Crăciunului cel puţin 11 oameni au murit, toţi civili, când o rachetă rusească a lovit centrul oraşului.

Orașul Herson a fost lovit de 23 de ori în ultimele 24 de ore, a precizat Yanushevych, adăugând că trei persoane au suferit răni.

Marți, o maternitate a unui spital din orașul Herson a fost lovită de un bombardament rusesc, potrivit oficialilor ucraineni.

Mulţi locuitori au ajuns la capătul puterilor şi pleacă cum pot din oraşul bombardat. Cu maşini sau trenuri, sute de oameni fug zilnic din Herson.

În noiembrie, armata rusă s-a retras din orașul Herson, singura capitală regională pe care Moscova a capturat-o de la începutul invaziei, într-un eșec major pentru președintele rus Vladimir Putin. De atunci, forțele rusești au staționat pe malul estic al râului Nipru şi de acolo bombardează în mod regulat orașul.

Source

Distribuie știrea