Autobuzele electrice din Braşov au ajutat la reducerea poluării cu 1600 de tone de dioxid de carbon

Braşovenii şi turiştii care ajung în oraşul de sub Tâmpa respiră un aer puţin mai curat. În ultimul an şi jumătate, autobuzelor electrice au ajutat la reducerea poluării cu 1600 de tone de dioxid de carbon, 70 de tone de oxizi de azot şi 30 de tone de monoxid de carbon. Mulţumiţi de rezultate sunt şi locuitorii şi autorităţile, care şi-au propus să folosească doar autobuze verzi şi troleibuze pentru transportul în comun.

11 Decembrie 2021, 19:07 (actualizat 11 Decembrie 2021, 19:10) |

Primele autobuze electrice au început să circule în Braşov în luna mai anul trecut. Acum sunt în circulație 60 de astfel de vehicule care au parcurs două milioane de kilometri. Datorită lor s-a evitat emiterea de gaze arse şi noxe produse de autobuzele cu motoare diesel.

Unii braşoveni speră ca exemplul primăriei să fie urmat şi de locuitorii oraşului şi să îşi cumpere maşini electrice.

Achiziţiile fac parte din planul autorităţilor care vor ca în câţiva ani să folosească doar autovehicule verzi, electrice pentru transportul în comun.

Din cauza localizării geografice, circulaţia atmosferică e deficitară în zona municipiului Braşov. Iarna are loc frecvent fenomenul de inversiune termică, motiv pentru care deşi e la munte, oraşul este unul dintre cele mai poluate din ţară. Noxele sunt generate de trafic, de activităţile industriale şi din construcţii, dar şi de centralele termice de apartament care există în majoritatea locuinţelor.

Source

Distribuie știrea