Autorecenzare, peste aşteptări. Conduce detaşat Capitala, urmată de judeţele Cluj şi Timiş

Procesul de autorecenzare a intrat în prelungiri cu o avalanşă de chestionare completate. Conduce detaşat Capitala, urmată de judeţele Cluj şi Timiş. Procesul merge mai greu la sate, unde oamenii au nevoie de ajutor ca să completeze formularele online. Chiar şi aşa, sunt localităţi unde autorecenzarea a întrecut toate aşteptările.

19 Mai 2022, 20:59 Știrile TVR |

În comuna ieşeană Ciurea, trăieşte o comunitate tradiţională de romi – 1200 de suflete conduse de un bulibaşă şi cu propriile reguli. Au venit să se autorecenzeze, ajutaţi de funcţionarii primăriei.

Până acum au fost înregistraţi cam 35 la sută din numărul estimat, mult mai puţin decât procentul din întreg judeţul.

Cei mai harnici sunt însă localnicii din comuna Sâncraiu, judeţul Cluj. 102 la sută din populaţia estimată s-a autorecenzat. Pentru că cele 1481 de chestionare completate, se raportează la populaţia estimată a comunei, de 1451 de locuitori. Cei mai mulţi au fost ajutaţi de angajaţii primăriei sau de membrii mai tineri ai familiei.

La mijlocul săptămânii trecute, înainte să se anunţe prelungirea termenului, numărul clujenilor care s-au autorecenzat s-a dublat de la o zi la alta. Centrele unde oamenii au putut completa asistat formularele au fost pline. Iar sistemul n-a putut face faţă tot timpul.

Şi în judeţul Vrancea, mulţi localnici au completat formularele cu ajutorul angajaţilor de la primării. Alţii spun că aşteaptă acasă recenzorii.

După 31 mai până în 17 iulie, recenzarea va trece în etapa interviurilor față în față.

Source

Distribuie știrea