Autoritățile caută soluții pentru a încuraja vaccinarea. Vicepremierul Dan Barna s-a întâlnit cu patriarhul Daniel pentru a-i cere ajutorul

Nemulțumite de numărul tot mai mic al celor care se vaccinează împotriva coronavirusului, autoritățile încearcă să găsească tot felul de soluții pentru a-i convinge pe cei care nu au luat o decizie până acum. În timp ce vicepremierul Dan Barna s-a întâlnit astăzi cu Patriarhul Daniel pentru a-i cere ajutorul în campania de vaccinare, Primăria Capitalei a votat în ședință de Consiliu General înființarea unei caravane mobile de vaccinare.

02 August 2021, 18:54 (actualizat 02 August 2021, 20:51) |

Cu o întârziere de două luni față de ținta propusă de autorități, România atinge la început de august ținta de 5 milioane de persoane vaccinate, o cifră care ne situează într-o poziție total nefavorabilă în lupta cu virusul. Se caută aliați pentru a convinge oamenii să aleagă sănătatea în locul riscului infectării și chiar decesului. În condițiile în care valul 4 devine realitate, guvernul vrea ca toate vocile importante din societate să susțină vaccinarea. După o întâlnire cu patriarhul Daniel, vicepremierul Dan Barna a declarat că este foarte important ca toate instituţiile, inclusiv Biserica, să transmită chiar și prin vocile preoţilor mesajul corect privind vaccinarea.

Și Primăria Generală s-a gândit la o soluție pentru a crește gradul de vaccinare în rândul bucureștenilor. Până la sfârșitul anului, o caravană mobilă cu 6 cadre medicale va merge în weekend-uri în zonele periferice.

La șapte luni de când a început în România campania de vaccinare, mulți dintre români refuză serul. Nici explicațiile cadrelor medicale și nici exemplul celor din jur nu pare să-i convingă.

Datele arata că în 24 de ore s-au vaccinat aproape 12.500 de români. De astăzi, adolescenții cu vârste între 12 și 17 ani se pot imuniza și cu serul produs de compania Moderna, nu doar cu cel de la Pfizer BioNTech.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.