Autoritățile sanitare din Marea Britanie: Hepatita de cauză necunoscută, asociată tot mai mult cu infecția cu un adenovirus

Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei

Agenţia britanică pentru siguranţă sanitară (UKHSA) semnalează că patogenul detectat în 40 dintre cele 53 de cazuri investigate (75%) este un adenovirus, o familie de virusuri destul de comună şi contagioasă, care provoacă mai ales conjunctivite şi infecţii respiratorii.

De asemenea, în 16 la sută dintre cazuri, autoritățile sanitare au depistat și o infecție cu COVID în lunile anterioare infectării cu noua hepatită: pacienții se internaseră în spital în perioada ianuarie-aprilie.

Agenția britanică pentru siguranță sanitară a precizat că investighează „minuțios și alte cauze potențiale”.

Până în prezent, în Marea Britanie au fost depistate 111 cazuri de hepatită de cauză necunoscută. Zece pacienți au făcut un transplant de ficat. Nu a fost înregistrat nici un deces   în total 111 cazuri asociate acestui focar în Marea Britanie, dintre care 10 au primit transplant de ficat şi nu a fost înregistrat niciun deces.

Autorităţile sanitare britanice au ţinut să precizeze că focarul de hepatită infantilă acută nu are nicio legătură cu vaccinul anti-COVID-19 şi au făcut apel părinţilor să fie vigilenţi în privinţa simptomelor, precum prezenţa unui icter – coloraţia galbenă a ochilor şi a pielii.

Source