Banca Mondială a venit cu două formule de calcul pentru pensiile militarilor și polițiștilor. O variantă de calcul ar fi 45% din venitul din ultimele 12 luni, iar o alta ar fi 65% din venitul mediu din întreaga carieră

Legea pensiilor speciale, de care depinde a treia tranșă din banii PNRR, a ajuns în Parlament, dar e încă intens discutată și contestată. Luni, ministrul Muncii s-a întâlnit cu experții Băncii Mondiale, pentru a analiza noi variante de reducere a cheltuielilor cu aceste pensii.

13 Februarie 2023, 22:24 (actualizat 13 Februarie 2023, 22:39) Știrile TVR |

În aceste zile, reprezentanții guvernului și cei ai Băncii Mondiale discută despre o formă finală a raportului pe care Banca Mondială îl pregătește cu privire la proiectul care prevede eliminarea pensiilor speciale, a transmis Alina Sorocean pentru Ora de știri.

Până acum, Banca Mondială a venit cu două formule de calcul privind micșorarea pensiilor pentru militari și polițiști.

O variantă de calcul ar fi 45% din venitul din ultimele 12 luni, iar o alta ar fi 65% din venitul mediu din întreaga carieră.

Potrivit surselor Știrile TVR, aceste formule de calcul nu ar fi acceptate de polițiști și de militari. Încă se discută pe marginea acestor variante date de Banca Mondială.

Proiectul privind eliminarea pensiilor speciale se află în Parlament, în comisii, în proces de avizare. Sunt însă foarte multe nemulțumiri legate de acest proiect. Reprezentanții USR au reclamat faptul că acest proiect nu deține un calcul privind impactul bugetar și că nu ar reduce cheltuielile.

În funcție de adoptarea acestui proiect, care ar trebui să aibă loc până la finele lunii martie, România urmează să mai primească sau nu o altă tranșă de bani  din PNRR.

Source

Distribuie știrea