Bani confiscați în Republica Moldova, în urma perchezițiilor efectuate la reprezentanți ai Partidului ȘOR

Procuratura Anticorupţie a Republicii Moldova a anunţat că a confiscat peste 4,5 milioane de lei moldoveneşti în urma percheziţiilor efectuate la reprezentanţi ai Partidului ŞOR, în dosarul privind finanţarea ilegală a acestei formaţiuni fondate de controversatul oligarh Ilan Şor, condamnat în 2017 la 7 ani şi 6 luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani.

11 Martie 2023, 12:35 (actualizat 11 Martie 2023, 12:48) Știrile TVR |

Bani confiscați în Republica Moldova / FOTO: www.facebook.com/ProcuraturaAnticoruptie

“Centrul Național Anticorupție sub conducerea Procuraturii Anticorupție a finalizat procesul de examinare a banilor depistați și ridicați în cadrul perchezițiilor efectuate la 9 martie 2023, în cauza penală privind finanțarea ilegală a Partidului Politic Șor”, a transmis sâmbătă instituția.

Suma finală este de 4.560.719 MDL.

Sumele totale după examinare:

– 3 269 500 lei

– 64 490 euro

– 500 dolari.

Urmează să fie adoptată o hotărâre în acord cu prevederile Codului de procedură penală, în vederea asigurării păstrării banilor ridicați de către instituția abilitată.

Conform Poliţiei, sunt cercetați bărbaţi cu vârste cuprinse între 23 şi 50 ani, care au mai fost judecaţi pentru escrocherii, trafic de droguri şi furturi.

Printre suspecţii ale căror domicilii au fost percheziţionate se numără şi persoane care recent au revenit din Turcia, unde au participat la instructaj “pentru provocarea dezordinilor în masă şi opunerea rezistenţei faţă de forţele de ordine, folosirea articolelor pirotehnice şi aplicarea armei, în timpul protestelor ce urmează a fi organizate”.

Potrivit presei, perchezițiile continuă și sâmbătă, într-o cauză ce vizează pregătirea dezordinilor în masă în Republica Moldova.

Polițiștii și procurorii descind în mai multe localităţi.

Pe 20 februarie, tot în dosarul finanţării ilegale a Partidului ŞOR, 8 persoane au fost reţinute. În octombrie, procurorii şi agenţii de securitate au ridicat peste 4,2 milioane de lei şi 4.000 dolari de la reprezentanţii acestui partid, iar în noiembrie au fost confiscați peste 320.000 de lei.

CITEȘTE și Washingtonul acuză Moscova că încearcă să destabilizeze Republica Moldova pentru a instala un guvern pro-rus

Source

Distribuie știrea