Bani europeni, visuri românești | Atelier de confecționat ciubere și saune din lemn, cu finanțare europeană

Anii de pandemie au fost un moment de reflecţie, dar şi o rampă de lansare pentru Claudiu Țăran. După mai bine de 14 ani în care a lucrat în IT, a decis să îşi croiască alt drum. A ales calea antreprenoriatului şi a deschis o afacere despre care la început nu ştia prea multe. Proiectul lui a câștigat finanțare europeană, iar acum se mândreşte cu un atelier de confecționat ciubere și saune din lemn, pe care le vinde în țară și străinătate.

08 Ianuarie 2023, 20:58 Știrile TVR |

Cunoscute în toată lumea pentru efectele benefice asupra sănătății, saunele au apărut în urmă cu aproximativ 2000 de ani în Finlanda și au rămas, până n zilele noastre, un refugiu pentru detensionare, echilibrare și întărirea sistemului imunitar.

La fel și băile în ciubăr, care până nu demult erau un răsfăț rar.

Astăzi tot mai multe pensiuni şi cabane au in oferte câteva ore de relaxare în apa caldă, indiferent de anotimp.

Văzând interesul crescut pentru ciubere, Claudiu Țăran a accesat fonduri europene și a început să le construiască.

Şi cum orice afacere nu e lipsită de provocări, acestea au apărut şi în viaţa lui Claudiu. Care a fost nevoit să găsească colaboratorii și furnizorii de materii prime potriviți.

Dacă primul ciubăr l-a făcut pentru uz propriu, fără aparatură profesională, după 2 ani de experiență antreprenorul a căutat şi a învăţat tehnicile potrivite în așa fel încât să fabrice produsele cele mai bune.

Pe măsura dezvoltării afacerii și accesării mai multor fonduri pentru investiții, provocările nu au încetat. Una dintre ele a fost și creșterea prețurilor, care influențează piața de desfacere a produselor, spune antreprenorul.

Indiferent de obstacolele întâmpinate, tânărul nu se dă bătut și spune că, pentru avea succes, un antreprenor trebuie să aibă încredere în ceea ce face și să se bucure de susținerea celor din jur.

Source

Distribuie știrea