Banksy a lansat peste mulţimea aflată la un concert în Glastonburyo plută gonflabilă cu manechine care reprezentau migranţi

Banksy a părut să confirme că se află în spatele unei cascadorii care a avut loc în timpul unui concert în Glastonbury și care a implicat lansarea unei bărci gonflabile plină cu manechine care înfăţişau migranți în veste de salvare, scrie BBC.

Ambarcațiunea a fost ridicată deasupra capetelor miilor de spectatori în timpul spectacolului Idles de pe Other Stage.

Misteriosul artist a postat pe contul său de Instagram un clip cu cascadoria – despre care se crede că simbolizează traversarea Canalului Mânecii de către micile ambarcațiuni încărcate migranți.

Mulţi dintre cei prezenţi au crezut că gestul face parte din spectacolul Idles, fiind în concordanţă cu versurile trupei punk din Bristol despre imigraţie, critici la adresa guvernării de dreapta şi apeluri la empatie. Dar un reprezentant al trupei a anunţat sâmbătă că barca a fost creată de Banksy, iar trupa nu a ştiut despre moment decât după spectacol.

Pluta a fost plimbată prin mulţimea de mii de persoane din faţa scenei Other unde Idles au fost cap de afiş vineri seara.

Aceasta a fost lansată în timpul cântecului „Danny Nedelko”, care începe cu versurile: „My blood brother is an immigrant/ A beautiful immigrant. My blood brother’s Freddie Mercury/ A Nigerian mother of three. He’s made of bones, he’s made of blood/ He’s made of flesh, he’s made of love/ He’s made of you, he’s made of me. Unity. Fear leads to panic, panic leads to pain/ Pain leads to anger, anger leads to hate”.

Banksy a proiectat vesta antiglonţ cu steagul Marii Britanii, purtată de Stormzy în timpul setului său de pe scena Pyramid din 2019, iar în 2014 a rechiziţionat o dubă de transport a animalelor care a circulat în jurul sitului cu jucării de pluş ieşind din ea.

Locul a găzduit, de asemenea, o serie de lucrări clasice ale artistului, inclusiv una din 2010, care a reapărut în 2022 pentru a marca 50 de ani de la debutul evenimentului.

Migraţia este o temă majoră a festivalului Glastonbury din acest an, cu o nouă zonă dedicată acestui subiect, Terminal 1, care înlocuieşte vechea scenă William’s Green.

Cei care intră în Terminal 1 trebuie să răspundă la o întrebare din testul pentru obţinerea certificatului de naţionalitate al guvernului britanic pentru viitorii migranţi. În interior se regăseşte muzică interpretată de reprezentanţi ai carnavalului Notting Hill şi ai carnavalului St Paul din Bristol, alături de artă vizuală realizată de artişti globali precum Love Watts, Yoshi Sodeoka şi câştigătorul premiului Turner, Mark Wallinger.

Distribuie știrea