Bărbat găsit decedat într-o zonă împădurită, din județul Harghita. Este posibil să fi fost atacat de urs

Un bărbat de 69 de ani, din localitatea Suseni, a fost găsit decedat, sâmbătă seara, într-o zonă împădurită din apropierea localităţii sale de domiciliu, posibil atacat de urs, a informat luni dimineaţa, IPJ Harghita.

13 Decembrie 2021, 09:44 (actualizat 13 Decembrie 2021, 09:47) |

Atacat de urs

“Din primele cercetări s-a stabilit că acesta ar fi plecat în cursul dimineţii de acasă, spunându-i soţiei ca merge la piaţă în municipiul Gheorgheni. Având în vedere faptul că nu s-a întors la domiciliu până în jurul orei 16:00, soţia împreună cu doi consăteni s-a deplasat la cabana pe care o deţine şi care este situată într-o zonă împădurită, iar pe traseu l-au găsit decedat. Personalul medical care a intervenit la faţa locului a stabilit că decesul ar fi putut surveni în urma leziunilor provocate de un animal sălbatic, cel mai probabil urs”, se arată în informarea IPJ Harghita.

Sursa citată a mai arătat că bărbatul a fost găsit la circa 150 de metri de cabana sa, iar soţia şi cei soi consăteni care o ajutau l-au transportat în imobil, cu speranţa că îl vor salva. În acel moment au ajuns la faţa locului poliţiştii, echipa medicală şi salvamontiştii, care au găsit victima în cabană.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, mai precizează IPJ Harghita.

La rândul lor, salvamontiştii din zona Gheorgheni au scris pe Facebook că au fost solicitaţi, sâmbătă seara, să intervină pentru salvarea unei persoane în vârstă, care, conform primelor informaţii, a fost atacată de un urs.

Source

Leave a Comment