Baschet: Echipa feminină a României s-a calificat la FIBA 3×3 Europe Cup

Echipa feminină de baschet 3×3 a României a reuşit calificarea la turneul final FIBA Europe Cup, după ce a învins Letonia cu 20-17 în meciul decisiv, duminică, în turneul de calificarea de la Constanţa.

05 Iunie 2022, 23:29 (actualizat 05 Iunie 2022, 23:36) Știrile TVR |

Baschet: Echipa feminină a României

Echipa tricoloră, formată din Sonia Ursu, Ancuţa Stoenescu, Alina Podar şi Anamaria Vîrjoghe, s-a impus în sferturi în faţa Cehiei cu scorul de 14-13, după un coş de două puncte reuşit în ultimele secunde de Stoenescu, pe Faleza Cazinoului, potrivit site-ului Federaţiei Române de Baschet.

În semifinale, desfăşurate în Sala Sporturilor, din cauza ploii care a făcut impracticabilă suprafaţa de joc de pe Faleza Cazinoului, România s-a înclinat în faţa Poloniei, cu 16-21, iar Estonia a învins Letonia cu 16-15.

Polonia şi Estonia au obţinut calificarea directă la turneul final de la Graz (Austria), al treilea bilet fiind disputat de România şi Letonia.

La masculin, România (Christian Chiţu, Alexandru Coconea, Mario Lazăr şi Cristian Mâinea) au pierdut sfertul de finală cu Muntenegru, scor 18-22, clasându-se în clasamentul final pe locul 7. De remarcat că meciul a fost întrerupt din cauza ploii la scorul de 7-4 pentru România, fiind mutat în Sala Sporturilor, unde Muntenegru a reuşit să întoarcă rezultatul.

Primele două clasate la Constanţa, Muntenegru şi Polonia, s-au calificat la turneul de la Graz.

sursa agerpres

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.