• Sat. Nov 27th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Bechet, primul oraş unde s-a impus carantina de noapte. Rata de incidenţă a depăşit 7,5 cazuri la mia de locuitori

Sep 8, 2021

Bechet este primul oraş din ţară unde este impusă carantina de noapte din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus.

Rata de incidenţă a depăşit 7,5 cazuri la mia de locuitori. Şi alte restricţii sunt în vigoare.

08 Septembrie 2021, 12:01 (actualizat 08 Septembrie 2021, 13:51) |

Autorităţile au luat măsuri restrictive încă de săptămâna trecută, când rata de incidenţă era de 4 îmbolnăviri la 1000 de locuitori.  Atfel, masca sanitară devine obligatorie, în spaţiul public, pe stradă, iar restaurantele, cafenelele, barurile, discotecile sunt închise. Evenimentele private, precum nunţile şi botezurile, sunt strict interzise. Nici evenimentele culturale sau sportive nu vor mai avea loc până incidenţa nu va scădea sub şase cazuri de îmbolnăviri la mia de locuitori.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întâlni vineri pentru a stabili dacă şcolile vor începe cu elevi în clasă sau în sistem on line în funcţie de incidenţa care se va înregistra la acea dată.

Ritmul de infectare cu coronavirus se întoarce la nivelurile ridicate din primăvară. Peste 2 mii de noi cazuri de îmbolnăvire au apărut în 24 de ore. Câteva județe au depășit incidența de 1 la mia de locuitori, dar sunt comune cu 5 cazuri la mia de locuitori. Aici s-au impus restricții. Varianta Delta a virusului a devenit dominantă în România, a avertizat Institutul Național de Statistică.

În doar o lună, în aproape toată țara, numărul de îmbolnăviri a crescut de 10 ori.

Acum s-a atins nivelul lunii aprilie. 426 de pacienți sunt tratați de Covid la Terapie Intensivă. 48 au pierdut lupta cu boala.

Cinci județe și Capitala au depășit incidența de un caz la mia de locuitori.

În Timiș sunt restricții în 13 localități.

În Denta și în Secaş s-au luat cele mai dure măsuri, inclusiv carantina de noapte.

Localnicii nu mai pot ieși din case între orele 20 și 5 dimineața vineri, sâmbătă și duminică, zile în care se vor închide mai devreme magazinele, restaurantele și celelalte spații comerciale.

O explicație a creșterii numărului de cazuri e aceea că tulpina Delta a virusului e și mai contagioasă și se transmite deja comunitar în mare parte din țară, potrivit Institutului Național de Statistică.

8 din 10 persoane infectate cu varianta Delta sunt nevaccinate.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *