Belarusul vrea să introducă pedeapsa cu moartea pentru activiștii încearcă să saboteze părți ale rețelei feroviare. Președintele Parlamentului vorbește de tentative de terorism

Căile ferate din Belarus

Camera inferioară a parlamentului din Belarus a aprobat modificarea codului penal în două lecturi, a informat agenția de presă Belta, potrivit The Guardian. Schimbarea are nevoie de aprobarea Camerei superioare și promulgarea președintelui belarus Alexandru Lukașenko înainte de a intra în vigoare.

Reuters îl citează pe președintele Parlamentului Vladimir Andreychenko, făcând aluzie la actele de sabotaj pe calea ferată, spunând că „Forțele distructive continuă activitatea teroristă extremistă încercând să zdruncine situația din Belarus, provocând instabilitate internă și conflicte”.

Au loc acțiuni menite să dezactiveze echipamentele și șinele feroviare, obiecte de importanță strategică”, a spus el. „Nu poate exista nicio justificare pentru acțiunile teroriștilor.”

Rusia a folosit Belarus ca un teren de scenă pentru a lansa încercarea nereușită de a încercui Kievul în prima fază a invaziei. Minsk neagă implicarea directă în conflict.

Source