Viața la bloc poate fi pentru mulți români o adevărată probă de rezistență fizică. Este cazul multor locatari care locuiesc în foste orașe industriale, în imobile cu 8 sau 10 etaje. În multe situații, lifturile s-au defectat în urmă cu câteva decenii, iar oamenii nu au mai avut bani de reparații capitale. Proprietarii mai în vârstă nu mai pot să coboare sutele de trepte, așa că unii nu au mai ieșit din apartamente de ani de zile.
Mulți oameni din Făgăraș îndură acest calvar zi de zi. În oraș există blocuri turn, cu 9 sau 11 etaje, în care lifturile nu mai funcționează de 20 sau 30 de ani.
Pentru că oricum nu aveau bani să le repare, locatarii au găsit alte întrebuințări pentru lifturi, dar încă mai speră la un ajutor din partea primăriei.
O soluție similară e și în Sfântu Gheorghe unde câteva blocuri înalte nu au deloc ascensoare de peste 3 decenii. Sute de oameni urcă cu greu scările. În spațiul dedicat liftului sunt acum mici depozite.
Primăria din Sfântu Gheorghe susține că, în acest moment, nu există o legislație prin care să poată reabilita lifturile din blocurile de locuințe private.