Bodgan Veselovski, ”Călătorul zâmbitor” pe trei continente și 72 de țări, cu 5 dolari pe zi. Visează să-și sărbătorească ziua de naștere pe fiecare dintre cele 7 continente

Bodgan Veselovski sau ”Călătorul zâmbitor”, cum îi place să își spună, vlogger de călătorie, este bucureșteanul iubitor de drumeție, care a fost în ultimii zece ani în 72 de țări, de pe trei continente. Și nu se va opri aici.

19 August 2022, 18:48 (actualizat 19 August 2022, 21:11) Știrile TVR |

Aproape a făcut înconjurul lumii, cheltuind în medie, cam cinci dolari pe zi, având că prieteni soarele și un rucsac de 25 de kg. Bodgan Veselovski sau ”Călătorul zâmbitor”, cum îi place să își spună, este bucureșteanul iubitor de drumeție, care a fost în ultimii zece ani în 72 de țări, de pe trei continente. A început cu Europa, a continuat cu Africa, America de Sud și Asia și nu se va opri aici. Pentru că dincolo de dorința de a călători și de a vedea cât mai multe locuri, și-a propus să-și serbeze ziua pe fiecare dintre continentele lumii.

Pe Bogdan l-am întâlnit într-o vizită la Muzeul Porților de Fier din Drobeta-Turnu-Severin, unul dintre punctele traseului de călătorie pe care îl străbate, Via Carpatica.

”E ceva să știi că purs și simplu calci pe istorie și sunt fascinat nu doar de natură, ci și de istorie”, ne spune el.

E acasă acum, pentru că după ce a străbătut Europa, Africa, America de sud și Asia, i-a fost dor de România și a început o drumeție prin munțîi autohtoni.

”Aveam ideea încă din facultate de a străbate toți Carpații și am început cum învățam la Geografie: Oaș, Gutâi, Rodnei și acum am terminat cu Meridionali și continuând de la Orșova până în Apuseni”, povestește Veselevski.

Absolvent al facultățîi de limbi străine, tânărul a început să călătorească imediat după facultate. De căpătâi pentru aventura sa a fost o experiență de voluntar, ca profesor de limba engleză în Malawi, Africa. De atunci, pe Bogdan nici măcar pandemia nu l-a oprit.

”Contează enorm să ai o minte sănătoasă și un corp sănătos, un psihic bun și răbdare, pentru că altfel e greu să abordezi un astfel de stil de călătorie. Am început cu 3 luni vara, am continuat vara următoare”, povestește în continuare vloggerul.

Tânărul a străbătut 170.000 de km, cheltuind în medie de cinci dolari pe zi. Face autostopul, iar în locurile neaccesibile mașinii, merge pe jos.

”Neapărat cortul, căsuța mea, micuț, de o persoană, sac de dormit și bineînțeles haine de schimb, mâncare, pelerine de ploaie, butelia de gaz și TC. În general călătoresc singur, câteodată mai vine cineva, dar e greu să găsești pe cineva care să renunțe la viața cotidiană, familie, job”, explică Bogdan ce anume ia cu el în fiecare călătorie.

Bogdan Veselovski, care este nepotul cunoscutului compozitor român Vasile Veselovski, spune că va continua să călătorească, pentru că una din dorințele lui este să-și serbeze ziua pe fiecare dintre cele șapte continente. Aniversarea de 30 de ani a fost în Brazilia, iar la 28 era în Malawi.

Source