Bombardamente rusești în estul Ucrainei. Cetățenii continuă să fugă din Avdiivka și din localitățile apropiate. Militarii ucraineni se așteaptă la o nouă ofensivă a trupelor ruse

Se duc lupte intense în estul Ucrainei, unde forțele ucrainene încearcă să reziste în fața ofensivei rusești. Cel puțin 60 de soldați ruși ar fi fost uciși după ce plutonul lor a fost lovit de două rachete, potrivit rapoartelor de pe front.

Rușii au bombardat intens orașul Kramatorsk din estul Ucrainei, iar pompierii ucraineni au luptat pentru stingerea incendiilor. Mai multe obiective din oraș au fost lovite simultan. Cel puțin patru proiectile au explodat aproape de un centru de comunicații important, din centrul orașului.

Pe de altă parte, trupele ucrainene au reușit să respingă cel puțin 14 asalturi ale rușilor în sectorul de front de lângă orașul strategic Bahmut, potrivit oficialilor de la Kiev.

În replică, armata rusă lovește localitățile ucrainene din spatele frontului și bagă spaima în puținii civili rămași în regiune.

Oamenii continuă să fugă din Avdiivka, oraș cucerit recent de ruși, dar și din localitățile apropiate. Pe fondul acestor operațiuni, militarii ucraineni care rezistă în prima linie se așteaptă cât de curând la o nouă ofensivă rusească în Donbas.

Potrivit ucrainenilor, rușii au masat trupe în Donbas și au adus mari cantități de muniție.

Distribuie știrea