Boxerii cubanezi, victorii pe linie la revenirea în ringul profesionist după 60 de ani

Boxerii cubanezi au obţinut victorii pe linie la revenirea în ringul profesionist după 60 de ani, ei câştigând meciurile programate vineri la Aguascalientes, în Mexic, informează AFP.

21 Mai 2022, 15:26 (actualizat 21 Mai 2022, 15:36) Știrile TVR |

Box, Cuba

Pugiliştii cubanezi pot încasa în sfârşit prime, ei evoluând doar la amatori după ce Fidel Castro a abolit sportul profesionist în 1962, la trei ani după revoluţia cubaneză.

Boxerii cubanezi îşi reprezintă cu succes ţara la fiecare ediţie a Jocurilor Olimpice de vară. Insula din Caraibe a adunat 80 de titluri mondiale de amatori şi 41 de titluri olimpice de-a lungul anilor, însă cealaltă faţă a monedei a reprezentat-o faptul că mulţi boxeri cubanezi au dezertat în ultimii ani şi au plecat să-şi caute norocul în străinătate.

Vineri, delegaţia cubaneză a fost alcătuită din şase boxeri, dintre care trei campioni olimpici (Julio Cesar La Cruz, Roniel Iglesias şi Arlen Lopez).

Cinci dintre ei s-au impus prin KO: Osvel Caballero (super-pană) l-a învins pe mexicanul Jhosman Reyes; Feliciano Yoenlis Hernandez (supermijlocie) a trecut de mexicanul Juan Carlos Raygoza; Roniel Iglesias (super-welter) a câştigat în faţa lui Brandon Perez, şi el mexican; Arlen Lopez (semigrea) l-a făcut KO pe mexicanul Fernando Galvan; în fine, Julio Cesar La Cruz (grea-uşoară) l-a bătut pe columbianul Deivis Casseres.

Doar Lazaro Alvarez (super-uşoară) a trebuit să aştepte o decizie unanimă a judecătorilor pentru a se impune în faţa mexicanului Francisco Mercado.

“Această reuniune va marca nu numai boxul cubanez, ci şi boxul profesionist, cu şase cubanezi care intră pe uşa din faţă”, a comentat Julio La Cruz după gală.

sursa agerpres

Source