Britanicii, cei mai numeroși dintre turiștii din Grecia. Românii compensează scăderea numărului de vizitatori din Rusia și Ucraina

Ministrul adjunct al Turismului din Grecia, Sofia Zacharaki, a făcut publice date cu privire la ”identitatea” turiștilor care vizitează țara în acest an, scrie publicația elenă Reporter, citată de Rador.

19 August 2022, 11:03 (actualizat 19 August 2022, 11:08) Știrile TVR |

Grecia

Conform acesteia, în perioada următoare sunt așteptați 1 milion de turiști pe săptămână, pe primul loc situându-se cei din Marea Britanie. Din această țară sosesc circa 200.000 de turiști pe săptămână.

Pe următoarele locuri în clasamentul sosirilor se situează turiștii din Germania, Franța, Italia și cei din țările balcanice de unde anul acesta se înregistrează o creștere semnificativă a turiștilor.

Turiștii din România, care merg în principal în nordul Greciei, compensează un mare procent din scăderea numărului de turiști din Rusia și Ucraina din cauza războiului.

O activitate importantă se înregistrează anul acesta și din partea turiștilor din Statele Unite ale Americii, care stau mai multe zile, peste 10, și cheltuiesc mai mulți bani decât europenii.

Sofia Zacharaki a subliniat că datele de până acum arată că în 2022 Grecia va înregistra venituri record din turism, depășind anul 2019, care a fost anul de referință și în care veniturile din turism au ajuns la 18 miliarde de euro.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source