British Airways va proba în premieră un test antigen cu rezultate în 25 de secunde

Compania aeriană britanică British Airways va proba pentru prima oară în lume un test antigen pentru COVID-19 cu rezultate în 25 de secunde, ca parte a unei analize pentru a facilita zborurile internaţionale.

13 Mai 2021, 16:19 (actualizat 13 Mai 2021, 16:23) |

British Airways / FOTO: britishairways.com

British Airways arată într-un comunicat că testul de salivă „Pelican Covid-19 Ultra Rapid”, dezvoltat de compania canadiană de tehnologie medicală Canary Global, „poate detecta cazuri simptomatice şi asimptomatice cu SARS-CoV-2, inclusiv variantele”.

Testul pilot se va face pe echipajul unui avion al companiei, ale cărui rezultate vor fi comparate cu cele obţinute prin intermediul altui test de diagnosticare, pentru a-i verifica fiabilitatea.

Testul Pelican, digital şi operat prin nanotehnologie, a fost deja aprobat de agenţiile de reglementare britanică şi ale Uniunii Europene şi aşteaptă să primească avizul autorităţilor americane, precizează reprezentanții companiei.

Dacă rezultatele experimentului sunt pozitive, British Airways speră să poată utiliza acest tip de test rapid pe unele rute care acceptă aceste „standarde de senzitivitate”.

Consilierul delegat al BA, Sean Doyle, a declarat că, pe măsură ce se vor relua zborurile internaţionale, compania îşi asumă angajamentul de „a explora teste facile şi ieftine pentru a-i ajuta pe clienţii noştri să poată zbura din nou”.

La rândul său, compania Canary Global este în negocieri cu agenţii de voiaj, de organizare a evenimentelor şi cu hoteluri, pentru a proba utilizarea acestor teste, sporindu-şi totodată capacitatea pentru a „satisface cererea globală”.

Marea Britanie va relua de luni, 17 mai, zborurile internaţionale, interzise din ianuarie.

Sursa: Agerpres

Source

Distribuie știrea