• Mon. Jun 21st, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

București: O femeie prinsă sub o granitură de metrou, salvată de pompieri

Jun 9, 2021

O femeie prinsă sub o garnitură de metrou la stația Lujerului a fost salvată, miercuri dimineaţă, de pompieri şi transportată la spital. Circulația trenurilor pe Magistrala 3 a fost pertubată mai bine de o oră.

09 Iunie 2021, 10:54 (actualizat 09 Iunie 2021, 10:59) |

Metrou

“În data de 9 iunie, ora 8,40, pompierii ISUBIF au fost solicitaţi să intervină la staţia de metrou Lujerului pentru o persoană de sex feminin prinsă sub o garnitură tren, între vagoanele 4 şi 5. La ora 9,07, femeia a fost extrasă de sub tren, preluată de un echipaj al SABIF şi transportată la Spitalul Universitar. La momentul extragerii, această era inconştientă, însă respira”, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmis, miercuri.

Pentru gestionarea situaţiei de urgenţă s-a acţionat cu un echipaj al Grupului Special de Salvatori, un echipaj de prim ajutor SMURD, o autospecială de descarcerare şi cu o autospecială cu apă şi spumă.

Circulaţia trenurilor pe Magistrala 3 a revenit la normalitate, după dificultăţi înregistrate începând cu ora 8:38, din cauza unei posibile tentative de suicid la staţia de metrou Lujerului, linia 1, a anunţat miercuri Metrorex.

Pentru evitarea aglomeraţiei la nivel peron, accesul călătorilor în staţie a fost restricţionat până la remedierea situaţiei, potrivit reprezentanţilor companiei, iar pentru continuarea călătoriei celor deja aflaţi în staţie circulaţia a fost reorganizată în sistem pendulă între staţiile Preciziei – Lujerului, linia 2, Eroilor 1 – Preciziei, linia 2.

Conform procedurilor aplicabile în astfel de cazuri a fost solicitată intervenţia echipajelor SMURD, iar instituţiile abilitate vor cerceta condiţiile în care s-a produs evenimentul.

“Viaţa are prioritate şi pe această cale vă reamintim că pe parcursul călătoriei este foarte important ca toate regulile de călătorie să fie respectate de către utilizatorii serviciului de transport public subteran, în special regula care specifică: ‘În aşteptarea trenului nu staţionaţi dincolo de banda de siguranţă marcată la marginea peronului'”, a atras atenţia Metrorex.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *