Bulgaria mută refugiaţii ucraineni din hotelurile de pe litoral. Ţara vecină găzduieşte 100.000 de refugiaţi

100.000 de refugiaţi ucraineni, majoritatea femei şi copii, au ajuns în Bulgaria şi au rămas acolo, de la începutul războiului. Unii sunt cazaţi la prieteni, rude sau voluntari. Guvernul bulgar a hotărât ca 60.000 dintre ei să stea în staţiuni de pe litoral. Pentru găzduire, le-au fost oferiţi proprietarilor de hoteluri 20 de euro de persoană. Dar acum începe sezonul turistic şi, în plus, statul se gândeşte să reducă drastic subvenţia. Aşa că refugiaţilor li s-a spus ca vor fi mutaţi, operaţiune care decurge cu destule probleme.

Mulţi refugiaţi au refuzat până acum să se mute din hoteluri în case de vacanţă administrate de stat în interiorul tarii. Se tem că ar putea să nu existe servicii de îngrijire medicală sau magazine în staţiunile de vacanţă propuse de guvern, unele izolate. Doar 500 de ucraineni au folosit această opţiune. Oamenii aşteaptă şi nişte bani, pe care guvernul bulgar i-a promis drept ajutor.

Datele oficiale arată că în ultima săptămână, 16.000 dintre refugiaţii aflaţi în Bulgaria au hotărât să se întoarcă acasă, în Ucraina.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.