• Thu. Sep 16th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Bulgaria: Scandal legat de construcția de autostrăzi. Fostul premier, acuzat că a făcut bani pentru partid din contractele încheiate

Jun 15, 2021

Guvernul interimar, instalat luna trecută în Bulgari, denunță încă un act de corupție – așa îl consideră – imputabil fostului executiv. De doi ani, e ignorată legea licitațiilor publice pentru construcția unor tronsoane de autostradă cu lungimea totală de peste 150 de km.

Guvernul a comandat această activitate companiei de stat Autostrăzi, care nu dispune nici de oameni, nici de tehnică necesară, așa că a încheiat contracte cu mai multe companii private.

Prețurile pe kilometrul de autostrada au ajuns cel puțin duble față de cele ale tronsoanelor construite prin licitație. Sume uriașe au fost deja date pentru nimic.

Potrivit contractelor încheiate, un eventual faliment al unora dintre firmele subcontractante ar echivala cu pierderea sumelor date drept avans.

Sistemul practicat face ca responsabilitatea să revină companiei de stat, nu constructorilor. Așa că statul va trebui să achite și costul viitoarelor lucrări de reparații.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *