Bursă a locurilor de muncă, cu oferte și pentru refugiații ucraineni, organizată la Constanța. Unele firme facilitează angajarea în România, cu detașare în Europa

Angajatorii din Constanța vin cu oferte pentru ucrainenii care își caută un loc de muncă. Le-au oferit peste 200 de posturi în turism, construcții sau alte servicii. Bursa generală a locurilor de muncă a fost organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Constanța, iar traducătorii au ajutat la prezentarea ofertelor.

13 Mai 2023, 14:35 (actualizat 13 Mai 2023, 14:36) Știrile TVR |

40 de firme au prezentat peste o mie de locuri de muncă, iar mai bine de 200 au fost pentru cetățenii ucraineni care locuiesc în județul Constanța și vor mai să rămână în România.

Unele firme facilitează angajarea în România, cu detașare în Europa. De asemenea, sunt furnizate documentele de la Casa Națională de Pensii, care atestă plata taxelor de reședință în țara de reședință.

Chiar dacă au calificări, pentru mulți ucraineni, pricipala barieră rămâne limba română sau necunoașterea unei limbi de circulație internațională.

La bursa locurilor de muncă, translatorii le-au fost de ajutor.

Locurile de muncă disponibile sunt în turism, servicii, construcții sau în domeniul maritim.

Dacă trăiești în România, trebuie să fii angajat în România. Cred că e de mare ajutor pentru mulți ucraineni, care nu știu ce să facă, unde să caute de muncă.

Caut un loc de muncă la un hotel. Cameristă. Tot cameristă am lucrat și cât am stat în Bulgaria.

Plătim lunar 500 de euro chirie și utilități. Aș vrea ca măcar 600 de euro să fie salariul.

Prin identificarea unor locuri de muncă, refugiații ucraineni își pot asigura stabilitate financiară cât stau în România.

Source

Distribuie știrea