• Tue. Aug 3rd, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

“Ca șofer te încurcă pentru că nu știi ce este, ce vine”. Semafoare și indicatoare acoperite de vegetație în București

Jul 21, 2021

Numărul mare al semafoarelor și indicatoarelor acoperite de vegetație sunt un adevărat pericol pentru șoferii și pietonii bucureșteni. Primăriile, cele care ar trebui să rezolve aceste probleme, pot primi amenzi de până la 6.000 de lei. Iar în cazul unui accident, pot fi trase la răspundere.

21 Iulie 2021, 21:55 |

Pe Splaiul Independenței din Sectorul 6, trunchiul copacului din imagine acoperă în totalitate un semafor dar și un indicator care semnalizează o trecere pentru pietoni.

Asemenea situaţii pot fi văzute aproape la tot pasul.

În Sectorul 1, pe Bulevardul Barbu Văcărescu, trunchiurile a doi platani fac imposibil de văzut două semafoare și un indicator.

Ar trebui toaletati, ar trebui aranjați în așa fel încât să avem vizibilitate, este de părere un șofer.

Ca șofer te încurcă pentru că nu știi ce este, ce vine. Am văzut o groază de semne acoperite. Și te bagi și vezi că e băgat în copaci, remarcă un participant la trafic.

Specialiștii în siguranță rutieră spun că, în cazul unui accident, primăriile pot fi trase la răspundere.

Cătălin Codescu, președinte, Asociația Victimelor Accidentelor de Circulație: În cazul unui accident, dacă se stabilește că există o legătură de cauzalitate între acea problemă de infrastructură și dinamica producerii accidentului, administratorul trebuie făcut responsabil și trebuie să suporte consecințele evenimentului rutier.

De la începutul anului, polițiștii de la Brigada Rutieră au înaintat primăriilor din București peste 20 de adrese în care au semnalat astfel de nereguli grave.

Andra Arșintescu, purtător de cuvânt, Brigada Rutieră a Capitalei: Pentru această abatere, amenzile sunt cuprinse între 2.000 și 6.000 de lei.

Primăria Capitalei ne-a transmis că administrează doar o mică parte din străzile orașului și că ADP-urile primăriilor de sector trebuie să efectueze majoritatea toaletărilor pentru a face vizibile semafoarele și indicatoarele acoperite de vegetație.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *