Faptele bune din Cafeneaua socială de la Cluj au fost la un pas să devină istorie. Din cauza unor datorii, fondatorul micului local privea cu tristețe spre faliment. A urmat o mobilizare impresionantă a comunității și în doar trei zile, s-a cumpărat o cantitate impresionantă de cafea.
Localul înseamnă loc de muncă pentru 3 persoane cu dizabilități, dar și sprijin pentru alte proiecte sociale din Transilvania.
La doi pași de centrul aglomerat al Clujului a fost amenajată o oază de liniște, relaxare și bună dispoziție.
O cafenea socială.
Din 5 angajați, trei au dizabilități. Mesajul este unul simplu. Trebuie să privim dincolo de dizabilitate și să înțelegem că și acești tineri pot avea aceleași calități și pot lucra exact ca restul lumii.
Proiectul a prins contur din nevoia persoanelor cu dizabilități care își doresc să lucreze, dar se lovesc, uneori, de uși închise.
Lucian a fost unul din tinerii care și-a dorit să se angajeze, însă la interviu, din cauza problemelor de vedere pe care le are, a fost refuzat. Așa că a devenit propriul lui șef și a angajat persoane asemeni lui.
La doi ani de la inaugurare, localul a fost la un pas de închidere, din cauza unor datorii.
A urmat o mobilizare impresionantă, iar fericirea și-a făcut din nou loc la cafeneaua socială din Cluj-Napoca. Aceasta a fost salvată.
Mare parte din profitul cafenelei este direcționat către alte proiecte și cauze sociale.