Calcule pentru alocațiile și pensiile mărite de la 1 ianuarie. În continuare, România are printre cele mai mici alocații din UE. “Am pensionari acum care n-au nici o mămăligă să pună pe masă, nu un cozonac”

15 Decembrie 2021, 18:30 (actualizat 15 Decembrie 2021, 18:32) |

Acum, statul plătește o alocație de 214 lei pentru copiii mai mari de 2 ani, în timp ce pentru cei cu dizabilități suma este dublă și ajunge la 427 de lei.

În continuare, România are printre cele mai mici alocații din Uniunea Europeană. În Olanda, părinții primesc lunar de 6 ori mai mulți bani pentru fiecare copil, iar în Franța, alocația ajunge și la 400 de euro, în funcție de numărul de copii.

Tot de luna viitoare, persoanele cu dizabilități vor primi o dată pe an încă o indemnizație. Suma variază între 60 și 350 de lei.

Din ianuarie, cresc și pensiile.

Banii sunt în continuare puțini, spun pensionarii, care au cheltuieli tot mai mari.

Toader Cristea, preşedinte Alianţa Pensionarilor Galaţi: “Noi sperăm că vor mai da, pentru că s-au scumpit gazele, și electrica, și hrana, în primul rând. Am pensionari acum care n-au nici o mămăligă să pună pe masă, nu un cozonac”.

Pentru toate aceste majorări, statul vă plăti în plus peste 13 miliarde de lei. O provocare pentru buget, într-un an dificil din punct de vedere al inflației.

Primele pensii majorate vor fi plătite în ianuarie, în timp ce părinții vor primi alocațiile mărite începând cu luna februarie.

Source

Leave a Comment