• Tue. Aug 3rd, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Cameră: Deputaţii trebuie să prezinte obligatoriu un CV, la începutul mandatului, care va fi publicat pe site-ul instituţiei

Jun 23, 2021

Deputaţii vor avea obligaţia de a-şi depune, la începutul mandatului, un CV, care va fi publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor, prevede un proiect de hotărâre adoptat, miercuri, de Cameră.

23 Iunie 2021, 13:15 (actualizat 23 Iunie 2021, 13:17) |

Camera Deputaților

Proiectul modifică în acest sens regulamentului Camerei Deputaţilor.

“În condiţiile alin. (1) şi (2), deputaţii depun odată cu declaraţia de avere şi de interese, la secretarul general al Camerei Deputaţilor, un curriculum vitae. Acesta se publică pe site-ul Camerei la secţiunea de prezentare a fiecărui deputat”, se precizează în proiect.

Proiectul a fost iniţiat de deputaţii minorităţilor naţionale Varujan Pambuccian şi Ovidiu Ganţ, care au argumentat că parlamentarii trebuie să dea dovadă de transparenţă în activitatea parlamentară.

“Cum una dintre informaţiile care se afişează pe pagina de web a Camerei Deputaţilor este curriculum vitae al deputaţilor, această informaţie de interes pentru electorat nu ar trebui să fie opţională”, au precizat aceştia.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *