Camilla, soția Regelui Charles al III-lea, testată cu noul coronavirus

Camilla, soţia Regelui Charles al III-lea al Regatului Unit, care deţine şi titlul de Regină-consoartă, a fost testată pozitiv cu noul coronavirus, a anunţat Palatul Buckingham, citat de Reuters şi AFP.

13 Februarie 2023, 20:20 (actualizat 13 Februarie 2023, 20:29) Știrile TVR |

Regina consoartă Camilla / FOTO: Credit editorial: Midary / Shutterstock.com

“După ce a prezentat simptome asemănătoare unei răceli, Majestatea Sa Regina Consoartă a fost testată pozitiv cu virusul care cauzează COVID-19”, a anunţat Palatul Buckingham, într-un scurt comunicat de presă.

Potrivit Palatului Buckingham, Regina-consoartă, în vârstă de 75 de ani, şi-a anulat toate angajamentele publice programate în această săptămână.

Cu mult regret, ea şi-a anulat toate angajamentele publice din această săptămână şi a prezentat scuzele sale sincere tuturor persoanelor care urmau să asiste la ele“, se precizează în acelaşi comunicat de presă.

Atât Regele Charles al III-lea, cât şi soţia lui sunt vaccinaţi împotriva COVID-19, inclusiv cu o doză booster, iar Camilla a contractat deja COVID-19 o dată, în februarie 2022, la scurt timp după soţul ei.

Mult timp neapreciată de britanici, care o considerau femeia care a distrus o căsnicie regală, Camilla, fosta amantă a prinţului Charles, s-a căsătorit în cele din urmă cu acesta în anul 2005.

Potrivit dorinţelor exprimate de Regina Elisabeta a II-a, Camilla a devenit Regină-consoartă atunci când Charles a devenit rege, după decesul mamei sale, pe 8 septembrie 2022.

Camilla va fi încoronată alături de regele Charles al III-lea în cadrul unei ceremonii oficiale care va avea loc pe 6 mai, la Abaţia Westminster din Londra.

Sursa: Agerpres

Source

Distribuie știrea