• Sun. Oct 24th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Campanie de informare cu privire la beneficiile microcipării şi sterilizării animalelor

Aug 31, 2021
31 August 2021, 10:21 (actualizat 31 August 2021, 10:27) |

Câini abandonați

Scopul campaniei, care se va derula până pe 30 septembrie, timp de trei zile pe săptămână, în intervalul orar 17.00-21.00, este de a preveni abandonul de animale.

Campania va începe cu localitatea Dobroeşti din judeţul Ilfov şi cartierul Pantelimon din Bucureşti. Echipe mixte formate din trei membri, reprezentanţi ai Biroului pentru Protecţia Animalelor CJ Ilfov, ASPA Bucureşti, poliţişti locali ai Capitalei, poliţişti din cadrul Biroului Protecţia Animalelor IPJ Ilfov, poliţişti ai Serviciului pentru Protecţia Animalelor din cadrul Poliţiei Capitalei şi voluntari Proedus vor merge din poartă în poartă, în zonele stabilite, pentru a sta de vorbă cu proprietarii de animale şi a le oferi pliante informative.

Campania este necesară, în contextul fenomenului în creştere al abandonului de animale. Câinii abandonaţi de oameni pe străzi migrează din judeţul Ilfov în Bucureşti şi invers şi se înmulţesc necontrolat.

Potrivit legislaţiei în vigoare, nesterilizarea câinilor de rasă comună se pedepseşte cu amendă cuprinsă între 5.000 şi 10.000 de lei, iar abandonul se pedepseşte cu amendă de până la 3.000 de lei.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *