Campanie pentru vaccinarea anti Covid a copiilor. Numărul infectărilor este în creștere

Sunt tot mai mulţi copii şi tineri care fac COVID, chiar forme grave. Cum numărul infectărilor tot creşte chiar şi în vacanţă, medicii şi autorităţile încearcă să-i convingă pe părinţi să-şi vaccineze copiii, să fie protejaţi înainte să înceapă şcoala. Potrivit unui nou studiu, copiii mai mici de 3 ani pot să transmită virusul mai mult decât cei care au peste 14 ani. Dar cei mai mari pot fi imunizaţi.

27 August 2021, 19:28 (actualizat 27 August 2021, 20:36) |

Copiii sunt şi ei expuşi la infectare şi pot transmite COVID-19. Alege să-i vaccinezi pe ai tăi pentru a se putea bucura în siguranţă de copilărie! (sursa: Guvernul României)

Autorităţile au lansat şi un videoclip pentru a le arăta părinţilor de ce e importantă vaccinarea, mai ales că, în curând, se vor întoarce în bănci.

Aproape 33.000 de copii care au între 12 şi 15 ani au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID, ceea ce înseamnă o acoperire vaccinală de aproximativ 4 procente la această grupă de vârstă. Foarte mică.

De asemenea, între cei care au între 16 şi 19 ani, peste 150 de mii au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză, iar acoperirea vaccinală este de aproximativ 20 de procente.

În judeţul Caraş-Severin, foarte puţini copii şi adolescenţi au fost imunizaţi anti-COVID.

Daniel Botgros, purtător de cuvânt DSP Caraș-Severin: Au fost vaccinaţi 179 de copii şi adolescenţi în centrele de vaccinare din Caraş Severin. Pentru ei s-a utilizat vaccinul Pfizer. Cele mai multe vaccinări la această categorie au fost realizate la centrul de permanenţă Soceni al comunei Ezeriş, un număr de 56 de vaccinări.

Valeriu Gheorghiță, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID 19: Vorbim de o variantă mult mai transmisibilă. Tinerii se adună, interacționează mai mult, sunt expuși mai frecvent riscului de infecție şi, bineînţeles, într-un procent mai mic se respectă măsurile de prevenție.

Dr. Diana Ionescu, director medical Spitalul de Copii „Victor Gomoiu” Bucureşti: O parte din adulţi, o parte din bunici sunt vaccinaţi. Copiii nu sunt vaccinaţi în marea lor parte. Şi atunci contagiozitatea este mai mare către copii. Cei care pot, să se vaccineze!

Medicii încearcă să le alunge părinţilor teama de eventuale reacţii adverse rare.

Prof. dr. Mihai Craiu, medic primar pediatru, INSMC: Dacă acel copil se va duce la Untold, la şcoală sau cu mijloacele de transport în comun într-un oraş în care noi, adulţii, am ales să nu ne vaccinăm cum trebuie, acel copil perfect sănătos poate să facă infecţie COVID unde miocardita e mult mai frecventă decât miocardita post-vaccinală. (sursa: „Sănătate, România!”, TVR)

Unii copii nici nu ştiu că au avut COVID şi după o lună ajung la sindrom inflamator multisistemic. Zece dintr-o sută fac şi miocardită, inflamaţie acută a muşchiului inimii.

Pe lângă vaccinare, şi masca asigură protecţia în interior, spun medicii. Ei recomandă să fie evitată aglomeraţia, iar mâinile să fie spălate des.

Source

Distribuie știrea