Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar | Primii suporteri au ajuns la Doha. Competiția este în exclusivitate la TVR, din 20 noiembrie până pe 18 decembrie

Mai sunt 8 zile până la startul Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar, competiţie transmisă în direct de TVR. Cupa acestei ediţii, care va fi atribuită campioanei mondiale, îşi continuă turneul prin lume, înainte să ajungă în Doha, capitala Qatarului. În schimb, aici au ajuns primii susţinători ai echipelor participante, iar fanii, dar şi numeroşi localnici, au început deja sărbătoarea fotbalului pe străzi.

12 Noiembrie 2022, 17:48 (actualizat 12 Noiembrie 2022, 17:56) Știrile TVR |

Îmbrăcaţi în tricourile tradiţionale ale Naţionalei Braziliei, fanii au inundat străzile din Doha şi au început petrecerea, în aşteptarea primei partide a Campionatului Mondial de Fotbal. Sunt numeroşi brazilieni care au făcut drumul până în Qatar, acolo unde au fost primiţi călduros de alte sute de fani ai Naţionalei Carioca, localnici îndrăgostiţi de sportul rege.

Sergio însoţeşte echipa naţională de fotbal la turneele mondiale, iar turneul de luna aceasta, din Qatar este al zecelea pentru el.

Şi marea rivală a Braziliei de pe continentul sud american, Argentina, are numeroşi suporteri în Qatar. Majoritatea sunt localnici sau angajaţi ai companiilor locale. Câţiva dintre ei au ţinut să îşi demonstreze, în plină stradă, calităţile de fotbalist. Rashad este din India, însă trăieşte şi munceşte în Qatar şi explică de ce este un fan înfocat al naţionalei Argentinei.

Nici actuala campioana mondială, Franţa, nu duce lipsă de susţinători la Cupa Mondială din Qatar. Primii suporteri ai naţionalei Cocosului Galic au ajuns la Doha şi au cântat şi dansat cu localnicii îndrăgostiţi de echipa lui Mbappe şi Benzema.

Şi fanii altor echipe naţionale calificate la turneul din Qatar, cum ar fi echipa Tunisiei, au început deja antrenamentele pentru a sărbători victoriile din grupe.

În acest timp, trofeul care se acorda campioanei mondiale la fotbal a ajuns în Arabia Saudita, la Riad. Trofeul, care trece prin 51 de ţări şi teritorii, inclusiv toate cele 32 de state calificate la Campionatul Mondial din Qatar, a fost prezentat de David Villa, fost campion mondial cu Spania în urmă cu 12 ani. Riad este ultima oprire pentru Cupa Mondială, înainte să ajungă în Qatar, cu ocazia deschiderii campionatului mondial de fotbal, pe 20 noiembrie.

TVR transmite în exclusivitate meciurile Campionatului Mondial.

Source