Canada: 10 persoane au fost ucise şi cel puţin 15 au fost rănite prin înjunghiere. Poliția caută doi suspecți. Premierul Trudeau: Atacurile sunt “îngrozitoare şi sfâşietoare”

05 Septembrie 2022, 07:26 (actualizat 05 Septembrie 2022, 07:42) Știrile TVR |

Atac în Canada / FOTO: Captură foto

Premierul Justin Trudeau a declarat că atacurile cu armă albă de duminică, soldate cu cel puţin zece morţi şi 15 răniţi în două comunităţi izolate dintr-o provincie situată în centrul Canadei, sunt “îngrozitoare şi sfâşietoare”, transmite luni AFP.

Atacurile de astăzi din Saskatchewan sunt îngrozitoare şi sfâşietoare. Ne gândim la cei care au pierdut o fiinţă dragă şi la cei care au fost răniţi“, a scris pe Twitter premierul canadian.

Poliţiştii sunt pe urmele a doi suspecţi, Damien Sanderson (31 de ani) şi Myles Sanderson (30 de ani), care călătoresc într-un Nissan Rogue negru.

Înjunghierile au fost raportate dimineaţa devreme (la 05:40 a fost primit primul apel), iar la ora 8:20 poliţia a emis o alertă de persoane periculoase la nivelul provinciei. Până duminică după-amiază au fost emise alerte similare în provinciile învecinate Alberta şi Manitoba.

Rhonda Blackmore, comandanta poliţiei din Saskatchewan, a declarat că autorităţile nu ştiu dacă suspecţii au schimbat maşina. Ea a adăugat că ancheta este în faza iniţială şi se cercetează relaţia dintre cei doi suspecţi şi dacă aceştia erau cunoscuţi de poliţie.

Atacurile au avut loc în mai multe locuri, printre care James Smith Cree Nation şi Weldon din provincia Saskatchewan. Au fost identificate 13 scene ale crimei, pe care poliţiştii le investighează în prezent, conform informaţiilor furnizate de poliţia din Saskatchewan, provincie situată în centrul Canadei.

Poliţia a mai spus că unele victime par să fi fost vizate de suspecţi, în timp ce altele au fost atacate la întâmplare.

Este posibil să există şi alţi răniţi, care s-au deplasat individual la diferite spitale, a mai precizat poliţia canadiană într-o conferinţă de presă.

Localitatea James Smith Cree Nation, cu o populaţie de 2.500 de locuitori, a declarat stare de urgenţă locală. De asemenea, locuitorilor din Saskatchewan li s-a cerut să stea acasă pentru a fi în siguranţă.

Diane Shier, o locuitoare din Weldon, a declarat pentru Canadian Press că vecinul ei, care locuia împreună cu nepotul, a fost ucis.”Sunt foarte afectată pentru că am pierdut un vecin bun”, a declarat ea.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source