Canada: Ultimul suspect, în cazul atacurilor soldate cu zece morţi, a murit după arestare

Al doilea suspect în cazul atacurilor de duminică din centrul Canadei a murit după arestarea sa, a informat presa canadiană miercuri seară, fără a oferi mai multe detalii, informează joi AFP.

08 Septembrie 2022, 08:26 (actualizat 08 Septembrie 2022, 08:27) Știrile TVR |

Politie Canada

Mai multe ziare şi televiziuni au anunţat, bazându-se pe surse anonime din cadrul poliţiei, că bărbatul de 32 de ani a decedat. Poliţia a anunţat o conferinţă de presă la ora 19:30 (01:30 GMT).

Anterior, poliţia anunţase arestarea ultimului suspect în cazul atacurilor cu armă albă soldate cu zece morţi şi 18 răniţi, care au avut loc duminică.”Myles Sanderson a fost găsit şi luat în custodie lângă Rosthern, Saskatchewan, la aproximativ 15:30 (21:30 GMT)”, a anunţat poliţia pe contul său de Facebook.”Nu mai există niciun risc pentru siguranţa publică legat de această investigaţie”, a adăugat poliţia, mulţumind locuitorilor care au oferit informaţii relevante.

Poliţiştii îl urmăreau de duminică în centrul-vestul ţării pe Myles Sanderson, în vârstă de 32 de ani, suspectat că ar fi responsabil, împreună cu fratele său Damien, de unele din cele mai mortale atacuri din ultimii ani petrecute în Canada.

Cunoscut poliţiei şi justiţiei pentru multiple acte de violenţă şi furturi, Myles Sanderson era deja căutat din luna mai a anului trecut pentru nerespectarea controlului judiciar.

Luni a fost găsit cadavrul fratelui său, Damien Sanderson, suspectat că i-ar fi fost complice. Cadavrul prezenta mai multe înjunghieri şi a fost descoperit în apropierea locului crimelor. Circumstanţele morţii sale urmează să fie clarificate. Poliţia nu exclude varianta ca acesta să fi fost ucis de fratele său.

Miercuri, autorităţile au dezvăluit identităţile celor ucişi, nouă provenind din comunitatea James Smith Cree Nation, iar unul din satul Weldon, aflat în apropiere. Este vorba de bărbaţi şi femei cu vârste cuprinse între 23 şi 78 de ani. Răniţii sunt un adolescent şi 17 adulţi, a adăugat poliţia federală. Potrivit acesteia, unele victime au fost vizate, în timp ce altele au fost atacate la întâmplare.

În Canada, aborigenii reprezintă aproximativ 5% din cei 38 de milioane de locuitori şi trăiesc în comunităţi afectate adesea de şomaj şi sărăcie. Ei sunt, de asemenea, mai des victime ale omuciderilor.

Zece răniţi continuă să fie internaţi, dintre care trei sunt în stare critică, potrivit autorităţilor sanitare.

VIDEO

Source

Distribuie știrea