Caniculă în Maroc şi Balcani, incendii de vegetaţie în Albania. În SUA, uraganul Berly, retrogradat la furtună tropicală

Mai multe state americane au emis alertă de inundaţii în aşteptarea furtunii tropicale Beryl, care a făcut cel puţin 12 victime în Caraibe, Venezuela şi în sudul Statelor Unite. În Maroc şi în Balcani este caniculă, peste 43 de grade Celsius, iar în Albania zeci de pompieri şi militari se luptă cu incendiile de vegetaţie.

Sunt imagini surprinse în sudul Albaniei, la graniţa cu Grecia, la 270 de km de Tirana. Flăcările s-au extins rapid de la un incendiu izbucnit în munţi. Temperaturile de 40 de grade Celsius şi vântul uscat fac extrem de dificilă intervenţia pompierilor şi militarilor.

O persoană a fost arestată pentru incendiere intenţionată, a anunţat ministrul de Interne.

Zona Balcanilor este lovită de caniculă, iar în Maroc se înregistrează temperaturi de 47 grade Celsius. Autorităţile au emis cod portocaliu pentru mai multe regiuni afectate de valul de căldură excesivă.

Între timp, nord estul Slovaciei a fost afectat de ploi torenţiale. Zeci de case au fost inundate şi câteva sate au rămas fără curent şi gaz.

În SUA, uraganul Berly a fost retrogradat la furtună tropicală.

Pericolul se menţine, au fost înregistrate câteva tornade în Texas, iar agenţia de meteorologie  a avertizat asupra riscului de inundaţii în zonele de coastă.

În zona oraşului Houston, copaci scoşi din rădacină de vântul puternic au blocat drumurile, iar zeci de case au rămas fără acoperişuri. În sudul Texasului, peste 2 milioane de oameni au rămas fără electricitate mai multe ore şi o mie de zboruri au fost anulate.

Distribuie știrea