![](https://tvrinfo.ro/wp-content/uploads/2024/07/profimedia-0886915505.jpg)
În plin val de caniculă, angajaţii care lucrează în mod normal la temperaturi înalte trebuie să facă faţă unor condiţii şi mai dificile. E cazul brutarilor care muncesc în spatii de producţie cu temperaturi ce depăşesc lejer 40 de grade. În aceste zile de foc, efortul celor care ne pun pâine pe masă devine un calvar. Reuşesc cu greu să facă faţă arşiţei, prin voinţă, cu multă apă rece şi pauze atent calculate.
Sunt zile de foc în aceasta brutărie din comuna timișeană Dumbrăvița. Daca în mod normal în jurul cuptoarelor temperaturile depăşesc 40 de grade, acum valorile sunt mult mai mari.
Ileana Gherman lucrează aici de aproape 6 ani și jumătate. Deşi e obișnuită cu căldura cuptoarelor uriaşe, temperaturile din timpul verii îi fac munca mult mai dificilă.
Brutăria din centrul Dumbrăviței are 52 de angajați, dintre care 35 in producție. Se lucrează la foc continuu pentru pregătirea comenzilor. În perioadele caniculare sunt luate mai multe măsuri pentru protejarea angajaților, dar și în privinţa procesului de producție. Brutarii fac față cu greu temperaturilor extrem de ridicate.
Căldura excesivă nu îi afectează doar pe brutari, ci şi produsul muncii lor.
Practic, totul ține de temperatura la care trebuie pregătit aluatul, temperatura la care este păstrat și apoi copt, astfel încât calitatea produsului și gustul să rămână neschimbate.