• Mon. Jan 17th, 2022

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Carambol cu 10 mașini pe autostrada A1. Lucrătorii feroviari au intervenit între stațiile Vatra Dornei și Năsăud, unde au căzut arbori peste firele electrice. Avioane redirecționate din cauza ceții de pe aeroportul Suceava

Jan 9, 2022

Vremea rea a provocat probleme pe drumuri, pe căile ferate și în aeroporturi. Un accident în lanț a avut loc în județul Arad, pe autostrada A1, unde a fost ceață densă. Circulația a fost blocată pentru câteva ore. Tot din cauza ceții, câteva avioane nu au putut ateriza la Suceava. Și trenurile au avut întârzieri.

09 Ianuarie 2022, 19:24 (actualizat 09 Ianuarie 2022, 19:26) |

Seria de accidente a început după ce un tir a oprit pe banda 1 a Autostrăzii A1, cu luminile de avertizare pornite. Primul șofer din spatele lui a reușit să frâneze la timp, al doilea însă a tras de volan și a lovit colțul din spate al remorcii tirului. Mașina a fost pur și simplu decopertată. Conducătorul auto a scăpat ca prin minune doar cu leziuni ușoare.

În spate, alte 8 autoturisme au intrat în coliziune după ce șoferii au frânat pentru a evita dezastrul.

Din cauza accidentului, autostrada spre vama Nădlac a fost închisă mai bine de două ore. Circulația a fost deviata pe DN7, vechiul drum spre vamă.

Vremea a dat peste cap și mersul trenurilor. CFR a anunțat că circulația s-a desfășurat în condiții de iarnă pe liniile din sud-vest, nord și centru. Lucrătorii feroviari au intervenit între stațiile Vatra Dornei și Năsăud, unde firele electrice s-au rupt din cauza copacilor care au căzut peste ele.

Probleme din cauza arborilor căzuți peste linii au fost și pe alte tronsoane din județele Bistrița-Năsăud și Caraș-Severin. Călătorii din trenurile blocate au fost transbordați în mijloace auto pentru a ajunge la destinație.

Și traficul aerian a avut de suferit.

Ceața densă a împiedicat mai multe avioane să aterizeze pe aeroportul “Ștefan cel Mare” Suceava. Unele avioane au fost redirecționate către alte aeroporturi, iar altele au survolat orașul, așteptând îmbunătățirea vremii.

Traficul aerian a revenit la normal odată cu disiparea ceții.

Source