• Mon. Jan 17th, 2022

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

“Cartea familiei”, învățături de la părintele Vasile Ioana, înainte de Crăciun: “Dacă eşti zgârcit, dacă ai judecată faţă de aproape, dacă eşti rău, nu poţi fi fericit”

Dec 16, 2021

„Taina fericirii este să ştii să-l faci fericit pe cel de lângă tine, iar fericirea lui să fie suportul fericirii tale”. Sunt cuvintele Părintelui Vasile Ioana, aşternute în „Cartea familiei”.

16 Decembrie 2021, 18:13 (actualizat 16 Decembrie 2021, 22:44) |

Volumul a fost lansat în foaierul Ateneului Român, în prezenţa prietenilor şi a simpatizanţilor.

„Cartea familiei” are ca temă principală relaţia de cuplu, dar vine şi cu sfaturi duhovniceşti pentru cei care au nevoie de ajutor.

Cuvintele sunt alinare în perioada de post și primenire pentru sărbătorile care bat la uşă.

Ideea i-a venit acum doi ani, într-o călătorie la Muntele Athos.

Părintele Vasile Ioana, autorul volumului „Cartea familiei”: Numai oamenii curajoși pot fi fericiți. Dacă eşti zgârcit, dacă ai judecată faţă de aproape, dacă eşti rău, nu poţi fi fericit. Omul bun este fericit. Fericirea este un act de curaj care vine dintr-un suflet măreţ.

Liana Stanciu, realizator TVR: Este un soi de ghid. Instrucţiuni de folosire a situaţiilor din familie. Familia e o chestiune pe care o primeşti. Noi, oamenii, spunem, familia ţi-o dă Dumnezeu, prietenii ţi-i faci singur. Ei, bine, ce primeşti de la Dumnezeu e atât de valoros.

Source