Casa Albă ”nu are niciun indiciu în acest stadiu” al unei implicări ucrainene în atacul de la Moscova

Casa Albă ”nu are niciun indiciu în acest stadiu că Ucraina sau ucraineni ar fi implicaţi” în atacul asupra unei săli de concerte de lângă Moscova, a declarat vineri John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Securităţii Naţionale al SUA, informează AFP.

„Nu vă sfătuiesc, în acest stadiu iniţial, să faceţi vreo legătură cu Ucraina”, a declarat John Kirby.

ANKARA, TURKIYE – MARCH 22: An infographic titled ‘Gunmen attack concert hall in Moscow’ created in Ankara, Turkiye on March 22, 2024. Elmurod Usubaliev / Anadolu,Image: 858850966, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Mai multe persoane au murit într-un atac armat urmat de un incendiu de proporţii, vineri seară, la o sală de concerte de la periferia Moscovei unde au pătruns mai mulţi oameni înarmaţi, potrivit autorităţilor ruse, care s-au referit la „un atentat terorist sângeros.”

Atacul terorist de lângă Moscova, soldat cu zeci de morți și peste 100 de răniți, revendicat de gruparea Stat Islamic

Sunt scene de coșmar într-o periferie a Moscovei. Bărbați înarmați au pătruns într-o sală de concerte în care se aflau peste 6.000 de persoane. Au tras cu arme automate şi au aruncat sticle incendiare. Atacul a fost urmat de o explozie, un incendiu puternic a cuprins clădirea, iar o parte din acoperiș s-ar fi prăbușit. Cifrele tragediei se modifica permanent: au murit cel puţin 40 de oameni şi peste 100 sunt răniți. La locul atacului au sosit unități speciale ale Gărzii Naționale, poliție, ambulanţe și pompieri. Ar fi vorba despre un act terorist.

Distribuie știrea