Cătălin Chirilă, în finala de canoe simplu la 500 de metri, la Campionatele Europene de la Munchen

21 August 2022, 11:14 (actualizat 21 August 2022, 11:29) Știrile TVR |

Cătălin Chirilă

Finala de 500 de metri la canoe simplu începe în jurul orei 12.30.

Cătălin Chirilă are medalia de argint la această probă,  la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Halifax, Canada, desfășurate la începutul acestei luni. Chirilă a fost cronometrat la Mondiale cu timpul de 1 min 56 sec 51/100, fiind devansat de brazilianul Isaquias Santos, 1 min 54 sec 59/100. Al treilea a fost cehul Martin Fuksa, înregistrat cu timpul de 1 min 56 sec 79/100.

Citește și: Campionatele Europene de la Munchen: Cătălin Chirilă a câștigat medalia de aur în finala de canoe simplu de la 1.000 de metri

Kaiac-canoe: Sportivul Cătălin Chirilă, medaliat cu argint la Mondialele de la Halifax în proba de canoe simplu 500 m

Cătălin Chirilă a reușit ieri să obțină medalia de aur după o luptă strânsă pe ultima sută de metri cu cehul Martin Fuksa, multiplu campion european, care, după jumătatea cursei, a înaintat pe prima poziție. Într-o cursă care a ținut spectatorii cu sufletul la gură, canoistul român a accelerat, l-a depășit pe Fuksa și a reușit să treacă finișul înaintea adversarului său direct.

CĂTĂLIN CHIRILĂ, campion european: A fost o cursă foarte grea, finișul pentru mine a fost mult mai greu decât mă așteptam, mi-am dorit să controlez și într-un fel am făcut-o, iarăși, ca la Mondiale. Martin Fuksa este un adversar cu potențial și nume mare deja format în acest sport.

Source