Cătălin Drulă, președintele USR: Amânarea rotativei este încă o dovadă a eșecului acestei guvernări. Sunt niște conducători complet rupți de realitate

Rocada guvernamentală se amână până la încetarea grevei din educaţie, iar USR a reacționat printr-un comunicat în care Cătălin Drulă, președintele partidului, îi acuză pe liderii PSD și PNL și pe președintele Klaus Iohannis că sunt „complet rupți de realitate”, iar amânarea rotativei „este încă o dovadă a eșecului acestei guvernări”.

26 Mai 2023, 11:08 (actualizat 26 Mai 2023, 11:24) Știrile TVR |

Cătălin Drulă

Am ascultat stupefiat declarațiile lui Ciucă și Ciolacu. Sunt niște conducători complet rupți de realitate. De cinci luni de zile, nu vorbesc decât despre funcții, nu vorbesc decât despre această rotativă, cine ce minister prinde, mai rămâne Grindeanu, ce se întâmplă cu Bode, care este viitorul politic al domnului Ciucă. Acestea au fost prioritățile dumnealor, despre care se vorbește de cinci luni de zile”, spune Cătălin Drulă.

Guvernarea PSD-PNL este o guvernare a eșecului. Au ratat inclusiv proiectul de suflet al președintelui Iohannis, România Educată. Azi, când trebuia să aibă loc rotativa, avem prima grevă generală din Educație din ultimii 18 ani, profesorii sunt în stradă, școlile sunt închise și copiii sunt acasă”, se arată în comunicatul USR.

Președintele USR reia apelul către Ciolacu și Ciucă pentru a vota, luni, în Parlament, creșterea salariilor profesorilor și desființarea pensiilor speciale, dacă le pasă cu adevărat de problemele oamenilor, nu de negocierile politice: ”Avem legile, avem voturile, dacă Ciucă si Ciolacu vor să facă lucrurile corect, luni putem rezolva această criză astfel încât copiii să se întoarcă la clase.

Reacția vine după ce premierul Nicolae Ciucă a anunţat că, în contextul grevei profesorilor, nu își mai depune mandatul și continuă să își asume responsabilitatea funcției de prim ministru. A subliniat totodată că dialogul cu sindicatele din învăţământ va continua, dar fără să dezechilibreze bugetul. Demisia lui Nicolae Ciucă din funcția de prim ministru presupunea și declanșarea procedurilor pentru rocada guvernamentală.

Profesorii au intrat în a cincea zi de grevă generală, după ce şi ultimele negocieri purtate ieri au eşuat. Liderii sindicali au cerut creşterea tuturor salariilor cu 25%. Guvernul le-a răspuns că aprobă majorări doar pentru personalul nedidactic şi prime pentru ceilalţi angajaţi. Iar premierul a reafirmat în această dimineaţă că nu îşi poate asuma să dezechilibreze bugetul.

Articole pe aceeaşi temă

Source

Distribuie știrea