Căutări întrerupte pe timpul nopții la Colibița. Tânărul căzut în lac, de negăsit

Căutările tânărului dispărut în lacul Colibiţa au fost întrerupte pe timpul nopții. Bărbatul de 22 de ani este căutat încă de sâmbătă, iar scafandrii vor relua astăzi operațiunile. Hidrobicicleta în care se afla împreună cu doi prieteni s-a răsturnat la aproximativ 100 de metri de mal. Ceilalţi doi au reuşit să se salveze singuri.

09 Ianuarie 2023, 06:57 (actualizat 09 Ianuarie 2023, 07:59) Știrile TVR |

Un pompier aflat în timpul liber a fost cel care a intervenit primul atunci când a văzut că hidrobicicleta cu cei trei tineri s-a răsturnat.

Mihai Vodă, pompier: Am observat o hidrobicicletă cu flotoarele în sus. M-am apropiat repede, am aruncat colace de salvare. Dar nu a fost nevoie. Doi înotau spre mal. Am întrebat câți au fost. Trei. Și al treilea. Mi-au făcut semn că s-a dus la fund.

Tinerii erau cazaţi la o pensiune din staţiunea Colibiţa. Mai multe persoane i-au văzut în timp ce plecau cu hidrobicicleta pe lac, îmbrăcaţi subţire.

Echipajele ISU, pompierii militari şi scafandri chemaţi să intervină imediat după incident l-au căutat pe tânărul dispărut timp de şapte ore, până aproape de miezul nopţii. Apa rece şi vizibilitatea scăzută au îngreunat misiunea.

Echipele de pompieri şi scafandri au revenit pe lac duminică dimineaţă şi au extins aria de căutare. Au folosit inclusiv sonare, dar fără a-l găsi pe tânărul dispărut.

Source